2007. január 1., hétfő

Újoncoknak - Ismertető


Mi az a Sziluett? 


A Sziluett egy úgynevezett webképregény. Árnyalakokat használ, és jellemzően három képkockás.
2007-ben indult az akkoriban még létező freeblog.hu ingyenes blogszolgáltatón. Amikor a freeblog 2012 környékén minden előzetes értesítés nélkül megszűnt, a képregény is vele távozott.

Miről szól? 


Nincs kimondott története, ami A pontból haladna B pontba. Jellemzően egy-két esetenként több képcsíkon áthúzódó apróbb történetecskék vannak, amelyekben a szereplők szituációkba keverednek.
És ez... ööö... azt mondják, vicces.
Legalábbis elég sokan szeretik. A csúcson napi átlag 1000-en olvasták.

Kik a főszereplők? 


Jellemzően állatfigurák, akik azonban nem feltétlenül szó szerint állatok. Lepke például tud repülni, ám számos olyan helyzetbe kerül, ahol egy valódi lepke (például kéz híján) igen nehezen boldogulna. Az adott körülményektől függ, hogy az emberi- vagy az állati vonások domborodnak ki.






És ezt nekem elölről kell kezdenem?


Nem feltétlenül muszáj, ugyanakkor az egyes szereplők egymáshoz való viszonyai sokkal tisztábbak lesznek az előzmények ismeretével. Jelenleg azonban az archívumban van egy néhány száz képsoros luk, amit egyenként és kézzel kell befoltoznom a régi dátumok alapján.
Igyekszem, ahogy tudok.

Ki készíti? 



Az elkövető neve Ross. Csak egy kocka a Zinternetről.
Korábban számos webképregényt fordított magyarra, például a Bill Legendáját (http://legendofbill.com/) a Rémes Cukiságokat (http://www.eeriecuties.com) a Máguscicákat (http://www.magickchicks.com/) az Egyetemista Lakótársak a Pokolból-t (http://www.crfh.net/) a Pajszer Benson-t (http://www.crowbarbenson.com/) a Szubnormalitást (http://www.viruscomix.com/subnormality.html) az Így öltem meg a mestered-et (http://www.nuklearpower.com/hikym/) valamint az Amazoness-t (http://amazoness.co.uk/)
Ezek mindegyike sírba szállt a freeblog halálával.
Sose szedte össze magát annyira, hogy összekapargássza az archívumából a lefordított képsorokat és újra feltöltse valahová.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése